Zdravý recept

Skopová skotská polévka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 46598

Ingredience

80 g Celer bulvový
1 ks Cibule
70 g Krupky trhané
150 g Mrkev kořen
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Pórek
700 g Skopové maso přední
1 kávová lžička Sůl
100 g Tuřín
1,6 l Voda pitná
120 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 480 kcal
Kilojoule 2 010kJ
6% Sacharidy 21 g
137% Tuky 103 g
17% Sodík 340 mg
41% Bílkoviny 23 g

Skopová skotská polévka postup přípravy receptu:

1

Skopové maso z předku očistíme a opláchneme. Zeleninu očistíme a rozkrájíme na větší kusy, cibuli na osminky. Zelí očistíme, vykrojíme košťál a nakrájíme na nudličky. Krupky propláchneme a necháme okapat. Petrželovou nať nadrobno nasekáme.

2

Maso vložíme s krupkami do studené vody, osolíme, opepříme a na mírném plameni pomalu vaříme. Když je maso poloměkké, přidáme očištěnou zeleninu a dovaříme. Měkké maso vyjmeme, vykostíme, nakrájíme na kousky. Ve vývaru mezitím vaříme zelí. Na závěr přidáme obrané maso, petrželovou nať, necháme přejít varem.

Poznámka

Polévku podáváme hodně horkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept