Palec nahoru
4
Palec dolu
1
4
Skvělý recept
4 5 Francouzské brambory 5 1
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 466

Ingredience

3000 g Brambory
180 g Cibule
200 ml Mléko polotučné
1 g Pepř černý mletý
150 ml Smetana 12% (konzumní)
100 g Strouhanka
30 g Sůl
160 g Tuk
240 g Vejce slepičí
500 g Vepřová uzená plec

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 511 kcal
Kilojoule 2 140kJ
13% Sacharidy 46 g
38% Tuky 28 g
88% Sodík 2 g
37% Bílkoviny 21 g

Francouzské brambory postup přípravy receptu:

1

Uzenou vepřovou plec omyjeme, uvaříme téměř doměkka a nakrájíme na kostičky.

2

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a po vychladnutí nakrájíme na plátky.

3

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a po vychladnutí nakrájíme na silnější kolečka.

4

Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmažíme dorůžova na polovině tuku.

5

Zapékací misku nebo pekáč vymažeme zbylým tukem a vysypeme strouhankou. Na dno rozložíme polovinu nakrájených brambor, mírně osolíme, opepříme a na brambory nasypeme nakrájené uzené maso. Na maso položíme plátky vajec a posypeme je smaženou cibulí. Navrch rozložíme zbylé brambory, osolíme je a opepříme a pokapeme zbývajícím rozpuštěným tukem.

6

Francouzské brambory dáme do vyhřáté trouby a po částečném propečení zalijeme osolenými vejci, rozšlehanými s mlékem a smetanou. Pečeme, až zálivka z vajec ztuhne a povrch je opečený dozlatova.

Poznámka

1 vejce má hmotnost cca 60g, použijeme tedy 4 celá vejce. Chutnali Vám Francouské brambory? Napište nám!

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Francouzské brambory
V receptu, v ingrediencích chybí vajíčka určená na zalití a zapečení brambor. Na 10 porcí je třeba 160 g, což jsou 4 kusy. Na uvaření 240 g, což je 6 ks, to je v receptu správně. Jinak recept doporučuji, pochází z Receptur, jídlo je fajn. Já osobně nekrájím na plátky, ale na menší hranolky. Jídlo jsem doplnila salátem z kysaného zelí s mrkví. Za mě palec nahorusmile
 
Karel Svoboda
Francouzské brambory
Francouzské brambory mohu doporučit!
 
vili
Francouzské brambory
V zapékací misce jsem již dlouho nedělal. Francouzské brambory se povedly, opravdu výborný recept. Též doporučuji. sunglasses

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
4
Palec dolu
1
4
Skvělý recept