Jednoduchý recept

Telecí Blanquette

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 46604

Ingredience

100 g Anglická slanina
2 ks Bobkový list
3 ks Cibule
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
5 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 kávová lžička Pepř černý mletý
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Sůl
1 kg Telecí hruď
1 polévková lžíce Tymián sušený
2 ks Vaječný žloutek slepičí
8 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,063 kcal
Kilojoule 4 449kJ
11% Sacharidy 40 g
669% Tuky 502 g
40% Sodík 809 mg
121% Bílkoviny 68 g

Telecí Blanquette postup přípravy receptu:

1

Máslo dáme do hrnce a osmahneme na něm nakrájené kousky telecího masa a nakrájenou slaninu na kostičky. Necháme osmahnout dozlatova. Cibuli oloupeme a nakrájíme, nakrájíme očištěnou mrkev a žampiony. Přidáme k opečenému masu, osolíme, opepříme, přidáme boblkový list a tymián a zalijeme vodou. Pod pokličkou dusíme 45 minut. Poté scedíme vývar, vyndáme koření a maso se zeleninou uchováme v teple.

2

Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme vývarem a 15 minut provaříme. Přidáme citronovou šťávu, vmícháme žloutky rozkvedlané ve smetaně a zamícháme.

3

Omáčkou zalijeme maso se zeleninou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept