Jednoduchý recept

Netučný chlebíček s jablky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46611

Ingredience

75 g Cukr třtinový
2 ks Jablka
2,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
225 g Mouka pšeničná celozrnná
1,5 dl Mošt jablečný
100 g Rozinky tmavé
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 301 kcal
Kilojoule 1 261kJ
17% Sacharidy 62 g
4% Tuky 3 g
2% Sodík 32 mg
13% Bílkoviny 7 g

Netučný chlebíček s jablky postup přípravy receptu:

1

Jablka omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Jablečný mošt přivedeme v hrnci k bodu varu, přisypeme nakrájené kosusky jablka a rozinky, 5 minut dusíme a pak necháme zchladnout.

2

Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní jablečný mošt s ovocem, přidáme vejce, mouku, cukr s prášek do pečiva.

3

Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.

4

Pokud náš přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny umícháme do těsta ručně v míse a to pak dáme do pečicí nádoby, kterou vložíme do přístroje.

5

Pekárnu nastavíme na 50 minut pečení.

6

Pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu a pak už dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá.

7

Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně.

Poznámka

Netučný chlebíček s výraznou chutí jablek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept