Jednoduchý recept

Husa s jablky

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Husa s jablky 5 1
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (13%)
ID receptu: 46623
Kategorie: Maso

Ingredience

300 g Cibule
1000 g Husa domácí
3 ks Jablka
3 kávová lžička Kmín celý
2 kávová lžička Sůl
2 dl Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 743 kcal
Kilojoule 3 109kJ
6% Sacharidy 20 g
77% Tuky 58 g
25% Sodík 493 mg
50% Bílkoviny 28 g

Husa s jablky postup přípravy receptu:

1

Omytou, vykostěnou a očištěnou husu zbavíme krku i křídel. Zvenku i zevnitř osolíme, posypeme kmínem.

2

Oloupeme a nakrájíme jablka i cibule, smícháme, naplníme husu.

3

Vezmeme pekáč, na dno vložíme krk a křídla, na ně položíme husu prsy dolů, podlijeme vývarem, v předehřáté troubě pečeme. Když bude hřbet červený, obrátíme husu a dopečeme, aby byla kůrka pěkně křupavá.

4

Husu rozporucujeme a podáváme s cibulí a jablky.

Poznámka

Servírujeme teplé. Doporučujeme podávat s knedlíkem.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Husa s jablky
Moc dobré. Cibule a jablka dodají výbornou chuť, po upečení jsem oboje rozmačkala do výpeku.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept