Jednoduchý recept

Chlebíček se sušenými švestkami a datlemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 46625

Ingredience

100 g Cukr třtinový
100 g Datle sušené
2,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
6 polévková lžíce Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná hladká
150 g Máslo čerstvé
3 ks Vejce slepičí
100 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 529 kcal
Kilojoule 2 213kJ
20% Sacharidy 70 g
32% Tuky 24 g
2% Sodík 46 mg
16% Bílkoviny 9 g

Chlebíček se sušenými švestkami a datlemi postup přípravy receptu:

1

Sušené datle a švestky vypeckujeme, pokrájíme na malé kousky.

2

Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do mléko, přidáme vejce, nakrájené švestky, datle, změklé máslo, cukr, mouku a prášek do pečiva.

3

Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.

4

Pokud přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny mimo ovoce ušleháme ručně v míse, potom vmícháme nakrájené ovoce. Směs dáme do pečicí nádoby, tu vložíme zpět do přístroje.

5

Pekárnu nastavíme na 50 minutový program pečení. Průběh kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, poté už jen dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá.

6

Po upečení přístroj vypneme, v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept