Džem z malin a hrušek připravený v domácí pekárně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Džem z malin a hrušek připravený v domácí pekárně
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 46640 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
350 g | Cukr želírovací |
250 g | Hrušky |
400 g | Maliny |
10 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 1,5mg |
Draslík | 116,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hrušky, Maliny mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr želírovací, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Džem z malin a hrušek připravený v domácí pekárně postup přípravy receptu:
1 | Hrušky oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky, maliny opláchneme. |
2 | Z domácí pekárny vyjmeme pečicí nádobu, vložíme do ní maliny, nakrájené hrušky, želírovací cukr, máslo a přilijeme citronovou šťávu. Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme program "džem" a zapneme. Při cyklu míchání neotvíráme víko - mohli bychom se opařit horkým džemem. |
3 | Zavařovací sklenice důkladně umyjeme, vysušíme, vyrovnáme na plech a sterilizujeme v troubě při 150 stupních alespoň 20 minut. |
4 | Po ukončení celého programu "džem" v domácí pekárně zkontrolujeme hustotu džemu. V případě potřeby přidáme čas programem "pečení". |
5 | Nádobu v rukavicích opatrně vyjmeme z přístroje a pomocí kleští odstraníme míchací lopatky. Sklenice naplníme džemem, dobře je uzavřeme a vychladíme. |
Poznámka
Nikdy se nesnažte vyrábět džemy v domácí pekárně, která pro jejich přípravu nemá speciální program.