Džem z ostružin a jablek z domácí pekárny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Džem z ostružin a jablek z domácí pekárny
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 46641 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
350 g | Cukr želírovací |
1 kávová lžička | Fenykl obecný |
250 g | Jablka |
10 g | Máslo čerstvé |
400 g | Ostružiny |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 1,5mg |
Draslík | 132,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Fenykl obecný, Jablka, Ostružiny mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr želírovací, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Džem z ostružin a jablek z domácí pekárny postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky, ostružiny opláchneme. |
2 | Z domácí pekárny vyjmeme pečicí nádobu, vložíme do ní ostružiny, nakrájená jablka, želírovací cukr, fenyklová semínka, máslo a přilijeme citronovou šťávu. Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme program "džem" a zapneme. Při cyklu míchání neotvíráme víko, abychom se neopařili horkým džemem. |
3 | Zavařovací sklenice důkladně umyjeme, vysušíme, vyrovnáme na plech a sterilizujeme v troubě při 150 stupních alespoň 20 minut. |
4 | Po ukončení celého programu "džem" v domácí pekárně zkontrolujeme hustotu džemu. V případě potřeby čas prodloužíme programem "pečení". |
5 | Nádobu v rukavicích opatrně vyjmeme z přístroje a pomocí kleští odstraníme míchací lopatky. Sklenice naplníme džemem, dobře je uzavřeme a vychladíme. |
Poznámka
Nikdy se nesnažte vyrábět džemy v domácí pekárně, která pro jejich přípravu nemá speciální program.