Jednoduchý recept

Zmrazený tvarohový krém

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 46645

Ingredience

120 g Cukr krupice
100 g Jahody zahradní
500 ml Mléko plnotučné
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Rum
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
150 g Tvaroh jemný
2 ks Vejce slepičí
15 g Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 515 kcal
Kilojoule 2 156kJ
12% Sacharidy 42 g
41% Tuky 31 g
2% Sodík 49 mg
33% Bílkoviny 19 g

Zmrazený tvarohový krém postup přípravy receptu:

1

Do mísy rozklepneme vejce, přidáme cukr a třeme do pěny. Potom po lžičkách přidáváme vlažné mléko. Směs vložíme do kastrolu a na plotně prohříváme do zhoustnutí - nesmíme vařit.

2

Kastrol odstavíme z plotny a přidáme želatinu rozpuštěnou ve 2 lžícíh vody. Dobře zamícháme a směs necháme prochladnout.

3

Tvaroh smícháme s mlékem a rumem, našleháme a po částech přidáváme prochladlou směs.

4

Tvarohovým krémem naplníme formu vymazanou olejem a necháme několik hodin v mrazáku.

5

Zmrazený krém podáváme ozdobený ovocem nebo šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept