Zmrazený tvarohový krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zmrazený tvarohový krém
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 46645 |
Kategorie: | Zmrzlina bezlepková |
Ingredience
120 g | Cukr krupice |
100 g | Jahody zahradní |
500 ml | Mléko plnotučné |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Rum |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
150 g | Tvaroh jemný |
2 ks | Vejce slepičí |
15 g | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 203,9mg |
Draslík | 78,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 775,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Olej rostlinný, Rum, Vejce slepičí, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Smetana 33% (šlehačka), Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zmrazený tvarohový krém postup přípravy receptu:
1 | Do mísy rozklepneme vejce, přidáme cukr a třeme do pěny. Potom po lžičkách přidáváme vlažné mléko. Směs vložíme do kastrolu a na plotně prohříváme do zhoustnutí - nesmíme vařit. |
2 | Kastrol odstavíme z plotny a přidáme želatinu rozpuštěnou ve 2 lžícíh vody. Dobře zamícháme a směs necháme prochladnout. |
3 | Tvaroh smícháme s mlékem a rumem, našleháme a po částech přidáváme prochladlou směs. |
4 | Tvarohovým krémem naplníme formu vymazanou olejem a necháme několik hodin v mrazáku. |
5 | Zmrazený krém podáváme ozdobený ovocem nebo šlehačkou. |