Švestkový džem připravený v domácí pekárně

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
221 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Švestky omyjeme, vypeckujeme, nakrájíme na malé kousky.
  • 2
    Z domácí pekárny vyjmeme pečicí nádobu, vložíme do ní pokrájené švestky, želírovací cukr, přidáme máslo a přilijeme citronovou šťávu. Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme program "džem" a zapneme. Při cyklu míchání neotvíráme víko, abychom se neopařili vystříknutým horkým džemem.
  • 3
    Zavařovací sklenice důkladně umyjeme, vysušíme, vyrovnáme na plech a sterilizujeme v troubě při 150 stupních alespoň 20 minut.
  • 4
    Po ukončení celého programu "džem" v domácí pekárně zkontrolujeme hustotu džemu. V případě potřeby čas prodloužíme programem "pečení".
  • 5
    Nádobu v rukavicích opatrně vyjmeme z přístroje a pomocí kleští odstraníme míchací lopatky. Sklenice naplníme džemem, dobře je uzavřeme a vychladíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.