Jednoduchý recept

Švestkový džem připravený v domácí pekárně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46646

Ingredience

3 polévková lžíce Citronová šťáva
350 g Cukr želírovací
10 g Máslo čerstvé
700 g Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 221 kcal
Kilojoule 923kJ
15% Sacharidy 53 g
2% Tuky 1 g
0% Sodík 0 mg
1% Bílkoviny 1 g

Švestkový džem připravený v domácí pekárně postup přípravy receptu:

1

Švestky omyjeme, vypeckujeme, nakrájíme na malé kousky.

2

Z domácí pekárny vyjmeme pečicí nádobu, vložíme do ní pokrájené švestky, želírovací cukr, přidáme máslo a přilijeme citronovou šťávu. Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme program "džem" a zapneme. Při cyklu míchání neotvíráme víko, abychom se neopařili vystříknutým horkým džemem.

3

Zavařovací sklenice důkladně umyjeme, vysušíme, vyrovnáme na plech a sterilizujeme v troubě při 150 stupních alespoň 20 minut.

4

Po ukončení celého programu "džem" v domácí pekárně zkontrolujeme hustotu džemu. V případě potřeby čas prodloužíme programem "pečení".

5

Nádobu v rukavicích opatrně vyjmeme z přístroje a pomocí kleští odstraníme míchací lopatky. Sklenice naplníme džemem, dobře je uzavřeme a vychladíme.

Poznámka

Nikdy se nesnažte vyrábět džemy v domácí pekárně, která pro jejich přípravu nemá speciální program.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept