Jablkové želé s mátovou příchutí z domácí pekárny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablkové želé s mátovou příchutí z domácí pekárny
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46649 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
400 g | Cukr želírovací |
6 dl | Džus jablečný |
1 hrst | Máta |
1,5 polévková lžíce | Ocet jablečný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 107,9mg |
Vláknina | 400,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Džus jablečný, Máta, Ocet jablečný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr želírovací mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jablkové želé s mátovou příchutí z domácí pekárny postup přípravy receptu:
1 | Z domácí pekárny vyjmeme pečicí nádobu, nalijeme do ní jablečný džus a ocet, přidáme želírovací cukr. Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme program "džem" a zapneme. Při cyklu míchání neotvíráme víko, abychom se neopařili vystříknutým horkým džemem. |
2 | Zavařovací sklenice důkladně umyjeme, vysušíme, postavíme na plech a sterilizujeme v troubě při 150 stupních alespoň 20 minut. |
3 | Po ukončení celého programu "džem" v domácí pekárně zkontrolujeme hustotu džemu. V případě potřeby čas prodloužíme programem "pečení". |
4 | Nádobu v rukavicích opatrně vyjmeme z přístroje a pomocí kleští odstraníme míchací lopatky. Do želé vmícháme jemně nasekanou mátu. Sklenice naplníme, dobře uzavřeme a vychladíme. |
Poznámka
Toto pikantní jablkové želé můžeme podávat s jehněčí masem místo tradiční mátové omáčky. Nikdy se nesnažte vyrábět džemy, želé nebo pyré v domácí pekárně, která pro jejich přípravu nemá speciální program.