Jednoduchý recept

Jablkové želé s mátovou příchutí z domácí pekárny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46649

Ingredience

400 g Cukr želírovací
6 dl Džus jablečný
1 hrst Máta
1,5 polévková lžíce Ocet jablečný

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 307 kcal
Kilojoule 1 285kJ
21% Sacharidy 76 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 4 mg
0% Bílkoviny 0 g

Jablkové želé s mátovou příchutí z domácí pekárny postup přípravy receptu:

1

Z domácí pekárny vyjmeme pečicí nádobu, nalijeme do ní jablečný džus a ocet, přidáme želírovací cukr. Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme program "džem" a zapneme. Při cyklu míchání neotvíráme víko, abychom se neopařili vystříknutým horkým džemem.

2

Zavařovací sklenice důkladně umyjeme, vysušíme, postavíme na plech a sterilizujeme v troubě při 150 stupních alespoň 20 minut.

3

Po ukončení celého programu "džem" v domácí pekárně zkontrolujeme hustotu džemu. V případě potřeby čas prodloužíme programem "pečení".

4

Nádobu v rukavicích opatrně vyjmeme z přístroje a pomocí kleští odstraníme míchací lopatky. Do želé vmícháme jemně nasekanou mátu. Sklenice naplníme, dobře uzavřeme a vychladíme.

Poznámka

Toto pikantní jablkové želé můžeme podávat s jehněčí masem místo tradiční mátové omáčky. Nikdy se nesnažte vyrábět džemy, želé nebo pyré v domácí pekárně, která pro jejich přípravu nemá speciální program.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept