Recept

Rostbíf z vysokého roštěnce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 63 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 48 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 46663

Ingredience

800 g Hovězí roštěnka vys. peč.
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
marináda
3 polévková lžíce Bazalka
3 polévková lžíce Hořčice kremžská
2 polévková lžíce Olej olivový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1 polévková lžíce Sherry brandy
1,5 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Tymián čerstvý
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 587 kcal
Kilojoule 2 458kJ
3% Sacharidy 12 g
44% Tuky 33 g
20% Sodík 406 mg
105% Bílkoviny 59 g

Rostbíf z vysokého roštěnce postup přípravy receptu:

1

Hovězí vysoký roštěnec zbavíme tuku, blan a šlach. Špalíček masa převážeme kuchyňským provázkem (přibližně 3 x delším, než je délka hovězího špalíčku). Provázek obtočíme na jednom konci a zavážeme. Zbylý provázek 2 x podvlékneme a vytvoříme větší smyčku, stočíme ji a navlékneme na maso. Takto postupně ovážeme celý špalíček masa roštěnce.

2

Připravíme si marinádu: Čerstvý tymián s bazalkou omyjeme a drobně pokrájíme. Dáme je do misky, přidáme hořčici, rozetřený česnek, Sherry Brandy, olej, čerstvě pomletý pepř a sůl. Marinádu důkladně promícháme. Maso na plytkém talíři potřeme vzniklou hustou kašičkou a necháme ho marinovat minimálně 2 hodiny (ideální je nechat maso marinovat přes noc). Maso 2-3 x za dobu marinování otočíme.

3

V pánvi si rozpálíme 1-2 lžíce oleje a maso zprudka restujeme z každé strany přibližně po 2-3 minutách dozlatova.

4

Hovězí rostbíf dáme v zapékací míse do předem vyhřáté trouby na 190°C péct. Pečeme 35-45 minut (podle síly špalíčku masa). Po upečení maso uvnitř by mělo být krvavé až růžové. Pokud by se peklo déle, bylo by úplně propečené. Dáváme si pozor na čas!

5

Upečený rostbíf vyjmeme z trouby, provázek odstraníme. Teplé maso nakrájíme na silnější plátky až po 15 minutách.

6

Studený rostbíf servírujeme tak, že ho nakrájíme na velmi tenké plátky.

Poznámka

Maso nejlépe odblaníme tak, že špičkou ostrého širokého nože zajedeme mezi blanku a maso. Postupně ji pohybem nože uvolníme a stáhneme ji z celého špalíčku masa.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept