Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 46674
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

400 g Chléb samožitný
2 ks Cibule červená
4 dl Hovězí vývar základní
130 g Játra vepřová
1 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
10 ks Ředkvička
0,5 kávová lžička Sůl
250 g Vepřové maso pečené

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 686 kcal
Kilojoule 2 871kJ
17% Sacharidy 63 g
47% Tuky 35 g
21% Sodík 414 mg
52% Bílkoviny 29 g
Játrové chlebíčky

Játrové chlebíčky postup přípravy receptu:

1

V hovězím vývaru uvaříme omytá vepřová játra. Upečené vepřové maso (nejlépe bůček) a uvařená játra pokrájíme na menší kousky. Společně vše jemně pomeleme na masovém strojku.

2

Omyjeme pažitku, petrželku a ředkvičky. Bylinky drobně pokrájíme, ředkvičky nakrájíme na plátky. Očištěnou červenou cibuli pokrájíme na tenké plátky, které rozdělíme na kroužky.

3

V míse vymícháme pomleté maso s játry, přidáme 2 - 3 lžíce vývaru z jater, pažitku a dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.

4

Ze samožitného tmavého chleba si formičkou, přibližně o průměru 6-7 cm, vykrojíme kulaté chlebíčky.

5

Potřeme je připravenou játrovou paštikou, ozdobíme ředkvičkami, kroužky cibule, lístky petrželky a servírujeme.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept