Jednoduchý recept

Chléb ze dvou druhů mouky z domácí pekárny

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Chléb ze dvou druhů mouky z domácí pekárny 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 46675
Kategorie: Přílohy

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
3,5 g Droždí sušené
1 kávová lžička Kmín drcený
250 g Mouka pšeničná celozrnná
250 g Mouka pšeničná hladká
2 kávová lžička Sůl
3,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 307 kcal
Kilojoule 1 284kJ
17% Sacharidy 63 g
2% Tuky 2 g
13% Sodík 263 mg
17% Bílkoviny 10 g
Chléb ze dvou druhů mouky z domácí pekárny
  • Chléb ze dvou druhů mouky z domácí pekárny
  • 1
  • Chléb ze dvou druhů mouky z domácí pekárny
  • 2
  • Vložit obrázek

Chléb ze dvou druhů mouky z domácí pekárny postup přípravy receptu:

1

Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, na ni přisypeme oba druhy mouky smíchané s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.

2

Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku.

3

Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho vychladnout.

Poznámka

Místo sušeného droždí můžeme použít 20g droždí čerstvého. V průběhu cyklu míchání je do těsta možné přidat např. slunečnicová, dýňová nebo sezamová semínka. Semínky je také možné chléb posypat po ukončení cyklu kynutí. Doba pečení se může lišit podle typu domácí pekárny.

Komentáře a hodnocení

 
sarka H.
Chléb ze dvou druhů mouky z domácí pekárny
Tento chléb pečeme běžně, nedá se na něm nic zkazit, všechno se nasype do formy z pekárny, forma se vloží do pekárny a zapne se program - není nic lehčíhogrin

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept