Vláčný bílý chléb z domácí pekárny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vláčný bílý chléb z domácí pekárny
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 46689 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
11 kávová lžička | Cukr třtinový |
30 g | Droždí |
2 kávová lžička | Kmín drcený |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
1 ks | Multivitamín šumivé tablety |
30 g | Solamyl |
2 kávová lžička | Sůl |
3,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 75,5mg |
Vláknina | 316,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Droždí, Kmín drcený, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Multivitamín šumivé tablety nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Vláčný bílý chléb z domácí pekárny postup přípravy receptu:
1 | Ve vodě rozpustíme šumivou tabletu. |
2 | Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu s rozpuštěnou tabletou, přisypeme mouku smíchanou se Solamylem a kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj dáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr. |
3 | Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku. |
4 | Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho na kuchyňském sítu vychladnout. Krájíme až několik hodin po upečení. |
Poznámka
Chléb je díky použitému Solamylu velmi vláčký. Místo čerstvého droždí můžeme použít 5g droždí sušeného. Chléb je možné dochutit různými semínky - slunečnice, sezamové apod., které do těsta přidáme v průběhu cyklu míchání. Doba pečení se může lišit podle typu domácí pekárny.