Jednoduchý recept

Vláčný bílý chléb z domácí pekárny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 46689

Ingredience

11 kávová lžička Cukr třtinový
30 g Droždí
2 kávová lžička Kmín drcený
500 g Mouka pšeničná hladká
1 ks Multivitamín šumivé tablety
30 g Solamyl
2 kávová lžička Sůl
3,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 148 kcal
Kilojoule 617kJ
9% Sacharidy 31 g
1% Tuky 1 g
9% Sodík 179 mg
8% Bílkoviny 4 g

Vláčný bílý chléb z domácí pekárny postup přípravy receptu:

1

Ve vodě rozpustíme šumivou tabletu.

2

Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu s rozpuštěnou tabletou, přisypeme mouku smíchanou se Solamylem a kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj dáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.

3

Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku.

4

Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho na kuchyňském sítu vychladnout. Krájíme až několik hodin po upečení.

Poznámka

Chléb je díky použitému Solamylu velmi vláčký. Místo čerstvého droždí můžeme použít 5g droždí sušeného. Chléb je možné dochutit různými semínky - slunečnice, sezamové apod., které do těsta přidáme v průběhu cyklu míchání. Doba pečení se může lišit podle typu domácí pekárny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept