Jednoduchý recept

Toustový chléb z domácí pekárny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 46697

Ingredience

20 g Droždí
0,5 kávová lžička Med včelí
3,2 dl Mléko odtučněné
500 g Mouka polohrubá
40 g Máslo čerstvé
30 g Solamyl
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 378 kcal
Kilojoule 1 580kJ
19% Sacharidy 69 g
9% Tuky 7 g
13% Sodík 250 mg
22% Bílkoviny 12 g

Toustový chléb z domácí pekárny postup přípravy receptu:

1

Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme mléko s rozpuštěným máslem, přisypeme mouku smíchanou se Solamylem, uprostřed uděláme malý důlek, do něj přidáme droždí a med. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.

2

Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro tousty, bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku.

3

Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho na kuchyňském sítu přikrytý utěrkou vychladnout.

Poznámka

Pokud budeme toustový chléb krájet nožem, musí být zcela vychladlý. Toustový chléb z domácí pekárny je mnohem víc hutnější než kupovaný, protože neobsahuje konzervační a jiné přísady. Místo másla je možné použít 1 lžíci olivivého oleje. Doba pečení se může lišit podle typu domácí pekárny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept