Jednoduchý recept

Český pšenično-žitný chléb z domácí pekárny

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 46699

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
20 g Droždí
1 kávová lžička Kmín drcený
50 ml Mléko - podmáslí
350 g Mouka pšeničná hladká
250 g Mouka žitná bílá
2 kávová lžička Sůl
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 365 kcal
Kilojoule 1 527kJ
21% Sacharidy 77 g
2% Tuky 2 g
19% Sodík 382 mg
19% Bílkoviny 11 g

Český pšenično-žitný chléb z domácí pekárny postup přípravy receptu:

1

Ve vlažné vodě rozšleháme podmáslí.

2

Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu s podmáslím, na ni přisypeme smíchané oba druhy mouky a posypeme je drceným kmínem. Uprostřed uděláme malý důlek, do něj přidáme droždí a posypeme ho cukrem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.

3

Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku.

4

Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho vychladnout.

Poznámka

Chléb můžeme krájet vlažný. Část pšeničné i žitné mouky můžeme nahradit moukami celozrnnými. Do těsta také můžeme v průběhu cyklu míchání přidat sezamová nebo slunečnicová semínka. Pokud do těsta přidáme trochu žitného kvasu, bude chléb chutnější. Doba pečení se může lišit podle typu domácí pekárny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept