Jednoduchý recept

Švýcarský kynutý ovocný chlebíček

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 46702

Ingredience

1 kávová lžička Anýz mletý
200 g Cukr moučkový
5 ks Fíky sušené
250 g Křížaly (sušená jablka)
150 g Mandle
250 g Meruňky sušené
100 g Máslo čerstvé
1 l Voda pitná
Těsto
1 kávová lžička Cukr krupice
10 g Droždí
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Sůl
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 906 kcal
Kilojoule 3 792kJ
43% Sacharidy 155 g
37% Tuky 28 g
12% Sodík 239 mg
30% Bílkoviny 17 g

Švýcarský kynutý ovocný chlebíček postup přípravy receptu:

1

Sušené ovoce před použitím namočíme. Droždí vymícháme s cukrem do tekutého stavu, přilijeme trochu teplé vody a necháme kynout.

2

Mouku se solí nasypeme do mísy, přilijeme kvásek a zbytek teplé vody a uhněteme těsto. Musí se začít tvořit vzduchové bublinky. Odložíme na teplé místo a znovu necháme kynout.

3

Mezitím sušené ovoce nadrobno nakrájíme a poté jej do těsta zapracujeme společně s nasekanými mandlemi, máslem, cukrem a anýzem. Přemístíme do pečicí formy a necháme ještě krátce vykynout. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C cca 60 minut. Hotový chlebíček necháme vychladnout, vyklopíme a nakrájíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept