Švýcarský kynutý ovocný chlebíček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švýcarský kynutý ovocný chlebíček
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46702 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
1 kávová lžička | Anýz mletý |
200 g | Cukr moučkový |
5 ks | Fíky sušené |
250 g | Křížaly (sušená jablka) |
150 g | Mandle |
100 g | Máslo čerstvé |
250 g | Meruňky sušené |
1 l | Voda pitná |
Těsto | |
---|---|
1 kávová lžička | Cukr krupice |
10 g | Droždí |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 94g |
---|---|
Cholesterol | 20,0mg |
Draslík | 900,0mg |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 8,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Cukr moučkový, Fíky sušené, Křížaly (sušená jablka), Mandle, Meruňky sušené, Voda pitná, Cukr krupice, Droždí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Švýcarský kynutý ovocný chlebíček postup přípravy receptu:
1 | Sušené ovoce před použitím namočíme. Droždí vymícháme s cukrem do tekutého stavu, přilijeme trochu teplé vody a necháme kynout. |
2 | Mouku se solí nasypeme do mísy, přilijeme kvásek a zbytek teplé vody a uhněteme těsto. Musí se začít tvořit vzduchové bublinky. Odložíme na teplé místo a znovu necháme kynout. |
3 | Mezitím sušené ovoce nadrobno nakrájíme a poté jej do těsta zapracujeme společně s nasekanými mandlemi, máslem, cukrem a anýzem. Přemístíme do pečicí formy a necháme ještě krátce vykynout. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C cca 60 minut. Hotový chlebíček necháme vychladnout, vyklopíme a nakrájíme. |