Jednoduchý recept

Malý bílý chléb z domácí pekárny

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Malý bílý chléb z domácí pekárny 5 1
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46704

Ingredience

0,5 kávová lžička Cukr krupice
15 g Droždí
0,5 kávová lžička Kmín drcený
400 g Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 kávová lžička Sůl
260 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 357 kcal
Kilojoule 1 494kJ
21% Sacharidy 74 g
2% Tuky 2 g
17% Sodík 333 mg
21% Bílkoviny 12 g

Malý bílý chléb z domácí pekárny postup přípravy receptu:

1

Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu a ocet, na ni přisypeme mouku s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme čerstvé droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.

2

Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,5 kg a středně propečenou kůrku.

3

Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme, přikryjeme čistou a necháme ho pomalu vychladnout.

4

Kráječem na chleba ho můžeme krájet už krátce po upečení, pro krájení nožem by ale měl být studený.

Poznámka

Doba pečení i název programu se můžou lišit podle typu domácí pekárny.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Malý bílý chléb z domácí pekárny
Tyto bílé chleby dělám asi nejčastěji. U tohoto receptu jsem ještě musela dosypat 50 g mouky, jelikož těsto bylo dost řídké. Ale to je jako kdy, vždy záleží jakou máme mouku. Některá je "žíznivá" a některá méně. Povrch bochníku jsem nijak před kynutím neupravovala, proto není bochník moc vzhledný. Výhoda domácí pekárny je ta, že můžete třeba pracovat na zahradě a jak se vrátíte, tak máte upečený chlebíksmile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept