Recept

Karbanátky - jednohubky s kapary

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 46708

Ingredience

150 g Hovězí maso mleté
1 polévková lžíce Hořčice
1 polévková lžíce Kapary
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
150 g Salát kadeřavý
2 polévková lžíce Strouhanka
150 g Sýr balkánský
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
300 g Vepřové maso mleté
2 polévková lžíce Zakysaná smetana
1 stroužek Česnek
2 ks Šalotka
ochuzená majonéza
1 špetka Cukr moučkový
4 polévková lžíce Hellmann's Majonéza originál
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1 špetka Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 543 kcal
Kilojoule 2 270kJ
8% Sacharidy 27 g
50% Tuky 37 g
35% Sodík 698 mg
56% Bílkoviny 31 g

Karbanátky - jednohubky s kapary postup přípravy receptu:

1

Očistíme šalotky a drobně je pokrájíme. Omyjeme petrželovou nať. Mleté vepřové maso (plec, krkovice, prorostlý bůček) spolu s mletým hovězím masem dáme do mísy. Přidáme žloutek, hořčici, šalotku, prolisovaný česnek, petrželku, strouhanku, zakysanou smetanu, sůl a pepř. Směs dobře promícháme s kapary. Mísu s masem zakryjeme a dáme do lednice na několik hodin odležet.

2

Nakrájíme si balkánský sýr na kostičky asi 1,5 x 1,5 cm. V rukách vytvarujeme malé placičky a vždy mezi dvě vložíme kostičku sýru. Okraje dobře spojíme. Malé karbanátky poklademe na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 190°C-200°C dozlatova přibližně 20 minut.

3

Mezitím si dáme do misky majonézu Hellmanns. Ochutíme ji čerstvě pomletým pepřem 4 barev, špetkou cukru a špetkou mořské soli.

4

Omyjeme listy hlávkového salátu, necháme vodu okapat. Salát ozdobně

5

položíme doprostřed, okolo poklademe karbanátky a servírujeme horké. Ochucenou majonézu podáváme ke karbanátkům v misce (se lžičkou).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept