Karbanátky - jednohubky s kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátky - jednohubky s kapary
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 46708 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Hořčice |
150 g | Hovězí maso mleté |
1 polévková lžíce | Kapary |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
150 g | Salát kadeřavý |
2 ks | Šalotka |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr balkánský |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
300 g | Vepřové maso mleté |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
ochuzená majonéza | |
---|---|
1 špetka | Cukr moučkový |
4 polévková lžíce | Hellmann's Majonéza originál |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
1 špetka | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 204,9mg |
Draslík | 802,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí maso mleté, Šalotka, Strouhanka, Sůl, Sýr balkánský, Vaječný žloutek slepičí, Vepřové maso mleté, Zakysaná smetana, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kapary, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Salát kadeřavý, Hellmann's Majonéza originál, Pepř 4 barev, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Karbanátky - jednohubky s kapary postup přípravy receptu:
1 | Očistíme šalotky a drobně je pokrájíme. Omyjeme petrželovou nať. Mleté vepřové maso (plec, krkovice, prorostlý bůček) spolu s mletým hovězím masem dáme do mísy. Přidáme žloutek, hořčici, šalotku, prolisovaný česnek, petrželku, strouhanku, zakysanou smetanu, sůl a pepř. Směs dobře promícháme s kapary. Mísu s masem zakryjeme a dáme do lednice na několik hodin odležet. |
2 | Nakrájíme si balkánský sýr na kostičky asi 1,5 x 1,5 cm. V rukách vytvarujeme malé placičky a vždy mezi dvě vložíme kostičku sýru. Okraje dobře spojíme. Malé karbanátky poklademe na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 190°C-200°C dozlatova přibližně 20 minut. |
3 | Mezitím si dáme do misky majonézu Hellmanns. Ochutíme ji čerstvě pomletým pepřem 4 barev, špetkou cukru a špetkou mořské soli. |
4 | Omyjeme listy hlávkového salátu, necháme vodu okapat. Salát ozdobně |
5 | položíme doprostřed, okolo poklademe karbanátky a servírujeme horké. Ochucenou majonézu podáváme ke karbanátkům v misce (se lžičkou). |