Jednoduchý recept

Celozrnný pšeničný chléb z domácí pekárny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46722

Ingredience

0,5 kávová lžička Anýz mletý
1 kávová lžička Cukr třtinový
5 g Droždí sušené
1 kávová lžička Kmín drcený
600 g Mouka pšeničná celozrnná
1 kávová lžička Sezam - semena
1 kávová lžička Slunečnice - semena
2 kávová lžička Sůl
4 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 376 kcal
Kilojoule 1 571kJ
20% Sacharidy 73 g
4% Tuky 3 g
13% Sodík 264 mg
22% Bílkoviny 12 g

Celozrnný pšeničný chléb z domácí pekárny postup přípravy receptu:

1

Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, na ni přisypeme mouku, kmín a anýz, uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.

2

Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro celozrnný chléb o váze 0,9 kg a světlou kůrku, stiskneme tlačítko Start.

3

V průběhu cyklu hnětení k těstu přidáme semínka.

4

Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme, přikryjeme čistou utěrkou a necháme vychladnout.

Poznámka

Jednoduchý a chutný chléb. Nejchutnější je hned po upečení, druhý den už se drobí. Celozrnnou pšeničnou mouku můžeme částečně nahradit moukou žitnou, nemělo by jí ale být více než 100 gramů. Doba pečení a názvy programů se můžou lišit podle typu domácí pekárny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept