Jednoduchý recept

Toustový chléb celozrnný z domácí pekárny

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Toustový chléb celozrnný z domácí pekárny 5 1
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 46739
Kategorie: Přílohy

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
5 g Droždí sušené
0,5 kávová lžička Fenykl obecný
60 g Máslo čerstvé
150 g Mouka polohrubá
350 g Mouka pšeničná celozrnná
1 kávová lžička Sůl
3,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 375 kcal
Kilojoule 1 570kJ
17% Sacharidy 62 g
13% Tuky 10 g
7% Sodík 133 mg
18% Bílkoviny 10 g
Toustový chléb celozrnný z domácí pekárny
  • Toustový chléb celozrnný z domácí pekárny
  • 1
  • Toustový chléb celozrnný z domácí pekárny
  • 2
  • Toustový chléb celozrnný z domácí pekárny
  • 3
  • Vložit obrázek

Toustový chléb celozrnný z domácí pekárny postup přípravy receptu:

1

Máslo na mírném ohni rozpustíme v kastrolku.

2

Z domácí pekárny vyndáme pečící formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, přidáme k ní rozpuštěné máslo, přisypeme oba druhy mouky smíchané s fenyklem. Uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme rozdrobené droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.

3

Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro toust o váze 0,9 kg a světlou kůrku. Stiskneme tlačítko Start.

4

Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme a chléb z ní opatrně vyklepneme. Přikryjeme ho čistou utěrkou a necháme na kuchyňském sítu nebo vařečce zcela vychladnout. Krájíme až několik hodin po upečení.

Poznámka

Velmi chutný a výživově hodnotný chléb, vynikající pro přípravu topinek a plněných toustů. V průběhu míchání lze do těsta přidat opražená slunečnicová semena. Sušené droždí je možné nahradit 20 g droždí čerstvého. Doba pečení a názvy programů se mohou lišit podle typu domácí pekárny.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Toustový chléb celozrnný z domácí pekárny
Chtěla jsem vyzkoušet tento chléb, ale v receptu je uvedeno větší množství vody než je třeba. Dosypávala jsem snad ještě 150 g hladké pšeničné mouky a i tak se chlebík trochu středem propadl. Takže chuťa konzistenci nemůžu moc zhodnotit.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept