Pikantní plněné bramborové placky

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
891 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
34 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Náplň: ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme na tenké plátky nakrájenou cibuli, osmahneme dozlatova, vmícháme na tenké proužky nakrájené maso, opékáme, aby se zatáhlo maso, přidáme kečup ostrý, česnekovou omáčku, vsypeme scezené pikantní fazole a za občasného míchání směs dusíme přibližně 20 minut doměkka. Potom ochutnáme a podle vlastní chuti přidáme sůl, pepř, chilli koření, zamícháme, odstavíme z ohně a udržujeme teplé.
  • 2
    Příprava placek: brambory se slupkou vložíme do hrnce s osolenou vodou a vaříme je doměkka asi 30 minut. Potom je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a prolisujeme na moukou vysypaný vál, přidáme mouku, kypřící prášek, sůl a rukou vypracujeme tuhé těsto, které vyválíme do dlouhé rolády. Nožem ukrajujeme kusy těsta, které rozválíme na plát o velikosti pánve, na které budeme placky péct.
  • 3
    Pánev mírně potřeme olejem, rozehřejeme, položíme na ni připravenou placku, kterou pečeme z jedné strany a po otočení dopečeme z druhé strany. Pečení opakujeme do skončení těsta. Placky udržujeme teplé až do jejích dalšího použití.
  • 4
    Opečené bramborové placky rozložíme podle porcí na talíře, naplníme připravenou masovou směsi, kterou posypeme nastrouhaným sýrem, naplněnou placku zavineme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.