Pikantní plněné bramborové placky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní plněné bramborové placky
Pikantní plněné bramborové placky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 46746 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
Placky | |
---|---|
500 g | Brambory |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Náplň | |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
500 g | Fazole bílé v chilli omáčce |
200 g | Kečup ostrý |
1 kg | Kuřecí prsa |
1 dl | Olej slunečnicový |
100 g | Omáčka k masu česneková |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Sýr Eidam cihla 30% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 120,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 50,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Voda pitná, Chilli koření mleté, Cibule, Fazole bílé v chilli omáčce, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Kečup ostrý, Kuřecí prsa, Omáčka k masu česneková, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pikantní plněné bramborové placky postup přípravy receptu:
1 | Náplň: ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme na tenké plátky nakrájenou cibuli, osmahneme dozlatova, vmícháme na tenké proužky nakrájené maso, opékáme, aby se zatáhlo maso, přidáme kečup ostrý, česnekovou omáčku, vsypeme scezené pikantní fazole a za občasného míchání směs dusíme přibližně 20 minut doměkka. Potom ochutnáme a podle vlastní chuti přidáme sůl, pepř, chilli koření, zamícháme, odstavíme z ohně a udržujeme teplé. |
2 | Příprava placek: brambory se slupkou vložíme do hrnce s osolenou vodou a vaříme je doměkka asi 30 minut. Potom je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a prolisujeme na moukou vysypaný vál, přidáme mouku, kypřící prášek, sůl a rukou vypracujeme tuhé těsto, které vyválíme do dlouhé rolády. Nožem ukrajujeme kusy těsta, které rozválíme na plát o velikosti pánve, na které budeme placky péct. |
3 | Pánev mírně potřeme olejem, rozehřejeme, položíme na ni připravenou placku, kterou pečeme z jedné strany a po otočení dopečeme z druhé strany. Pečení opakujeme do skončení těsta. Placky udržujeme teplé až do jejích dalšího použití. |
4 | Opečené bramborové placky rozložíme podle porcí na talíře, naplníme připravenou masovou směsi, kterou posypeme nastrouhaným sýrem, naplněnou placku zavineme a podáváme. |
Poznámka
Plněné bramborové placky podáváme jako hlavní teplé jídlo. Ke každé porci můžeme přidat majonézu, posypanou petrželovou nati.