Jednoduchý recept

Černý zajíc

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (13%)
ID receptu: 46749
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Anglická slanina
2 ks Bobkový list
0,5 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
2 ks Jalovec
3 polévková lžíce Marmeláda rybízová
2 kávová lžička Máslo čerstvé
2 ks Mrkev kořen
2 ks Nové koření celé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
6 ks Pepř černý celý
2 polévková lžíce Perník
1 ks Petržel kořen
100 g Švestky sušené
2 polévková lžíce Tymián čerstvý
300 ml Víno červené
1 kg Zaječí maso

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 709 kcal
Kilojoule 2 966kJ
13% Sacharidy 47 g
31% Tuky 23 g
20% Sodík 399 mg
111% Bílkoviny 63 g

Černý zajíc postup přípravy receptu:

1

Vyškvaříme na oleji slaninu, přidáme trochu másla a zajíce rozděleného a odblaněného na porce. Opečeme prudce ze všech stran, poté maso vyndáme a na výpeku osmahneme nakrájenou mrkev, celer, petržel, cibuli a rybízovou marmeládu. Podlijeme červeným vínem, přidáme maso, dolijeme vodou, přidáme celý pepř, nové koření, tymián, bobkové listy, jalovec a dusíme doměkka. Maso musí být ponořené pod vodou. Maso vyndáme, odstraníme všechno koření, omáčku zahustíme perníkem a přidáme sušené švestky, 20 minut vaříme, vrátíme do omáčky maso a prohřejeme.

2

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept