Černý zajíc - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Černý zajíc
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46749 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
2 ks | Bobkový list |
0,5 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
2 ks | Jalovec |
3 polévková lžíce | Marmeláda rybízová |
2 kávová lžička | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
2 ks | Nové koření celé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
6 ks | Pepř černý celý |
2 polévková lžíce | Perník |
1 ks | Petržel kořen |
100 g | Švestky sušené |
2 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
300 ml | Víno červené |
1 kg | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 226,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,2mg |
Vitamín C | 56,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Nové koření celé, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Petržel kořen, Švestky sušené, Tymián čerstvý, Víno červené, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Marmeláda rybízová, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Perník mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Černý zajíc postup přípravy receptu:
1 | Vyškvaříme na oleji slaninu, přidáme trochu másla a zajíce rozděleného a odblaněného na porce. Opečeme prudce ze všech stran, poté maso vyndáme a na výpeku osmahneme nakrájenou mrkev, celer, petržel, cibuli a rybízovou marmeládu. Podlijeme červeným vínem, přidáme maso, dolijeme vodou, přidáme celý pepř, nové koření, tymián, bobkové listy, jalovec a dusíme doměkka. Maso musí být ponořené pod vodou. Maso vyndáme, odstraníme všechno koření, omáčku zahustíme perníkem a přidáme sušené švestky, 20 minut vaříme, vrátíme do omáčky maso a prohřejeme. |
2 | Ihned podáváme. |