Jednoduchý recept

Celozrnný chléb s ořechy z domácí pekárny

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 46750

Ingredience

30 g Droždí
0,5 kávová lžička Fenykl obecný
0,5 kávová lžička Kmín drcený
1 kávová lžička Med včelí
500 g Mouka pšeničná celozrnná
100 g Mouka žitná celozrnná
20 g Ořechy vlašské
2 kávová lžička Sůl
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 389 kcal
Kilojoule 1 626kJ
20% Sacharidy 74 g
6% Tuky 5 g
22% Sodík 443 mg
26% Bílkoviny 14 g

Celozrnný chléb s ořechy z domácí pekárny postup přípravy receptu:

1

Vlašské ořechy najemno nasekáme.

2

Z domácí pekárny vyndáme pečící formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, přisypeme oba druhy mouky smíchané s kmínem a fenyklem. Uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí, které zakápneme medem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.

3

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

4

Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro celozrnný chléb o váze 0,9 kg a světlou kůrku a pekárnu zapneme.

5

Pět minut před ukončením cyklu hnětení – některé přístroje nás upozorní zvukovým signálem - přisypeme nakrájené ořechy.

6

Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho na sítu vychladnout.

Poznámka

Mimořádně chutný chléb s ořechovou chutí, vhodný k zeleninovým salátům a pokrmům. Místo čerstvého droždí můžeme použít 5 g droždí sušeného. Pšeničnou celozrnnou mouku lze nahradit celozrnnou moukou špaldovou. Doba pečení a názvy programů se mohou lišit podle typu domácí pekárny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept