Celozrnný chléb s bylinkami z domácí pekárny

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
2 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
12 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek oloupeme a prolisujeme, případně nastrouháme najemno. Oba druhy mouky smícháme v míse, přidáme k nim směs bylinek a česnek.
  • 2
    Z domácí pekárny vyndáme pečící formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, na ni přisypeme směs mouky s bylinkami. Uprostřed uděláme malý důlek a do něj dáme droždí, které zakápneme medem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.
  • 3
    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  • 4
    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro rychlé pečení, bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku a pekárnu zapneme.
  • 5
    Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho zcela vychladnout. Ideální je ke konzumaci až druhý den, kdy se v něm bylinky již dokonale rozleží a jejich chuť i vůně jsou výraznější.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.