Jednoduchý recept

Celozrnný chléb s bylinkami z domácí pekárny

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46752

Ingredience

0,5 kávová lžička Bazalka
30 g Droždí
0,5 kávová lžička Kmín drcený
1 kávová lžička Med včelí
500 g Mouka pšeničná celozrnná
100 g Mouka žitná celozrnná
0,5 kávová lžička Petržel - nať
2 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Tymián sušený
400 ml Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 369 kcal
Kilojoule 1 544kJ
21% Sacharidy 74 g
3% Tuky 2 g
22% Sodík 443 mg
25% Bílkoviny 14 g

Celozrnný chléb s bylinkami z domácí pekárny postup přípravy receptu:

1

Česnek oloupeme a prolisujeme, případně nastrouháme najemno. Oba druhy mouky smícháme v míse, přidáme k nim směs bylinek a česnek.

2

Z domácí pekárny vyndáme pečící formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, na ni přisypeme směs mouky s bylinkami. Uprostřed uděláme malý důlek a do něj dáme droždí, které zakápneme medem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.

3

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

4

Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro rychlé pečení, bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku a pekárnu zapneme.

5

Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho zcela vychladnout. Ideální je ke konzumaci až druhý den, kdy se v něm bylinky již dokonale rozleží a jejich chuť i vůně jsou výraznější.

Poznámka

Chuťově velmi zajímavý chléb. Bylinky obsahují mimo aromatických látek i mnoho vitamínů. Bylinkový chléb je vynikající k zeleninovým salátům i tepelně upraveným zeleninovým pokrmům. Výborně chutná i jen potřený máslem, tvarohem nebo sýrem. Bylinky můžeme použít různé - mimo uvedených v receptu např. i meduňku, dobromysl, fenykl, anýz, koriandr... Místo čerstvého droždí můžeme použít 5 g droždí sušeného. Doba pečení a názvy programů se můžou lišit podle typu domácí pekárny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept