Vlk mořský v soli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vlk mořský v soli
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46754 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1 kg | Mořský vlk |
2 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 kg | Sůl mořská |
200 ml | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 115,0mg |
Draslík | 881,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Mořský vlk, Rozmarýn čerstvý, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vlk mořský v soli postup přípravy receptu:
1 | Vykucháme mořské vlky, zbavíme je žaber a šupin. Do břicha dáme rozmarýn. |
2 | Tuhý sníh vyšleháme z bílků a smícháme ho se solí. Ryby dáme do pekáče, pokryjeme směsí a dáme péct na 20 minut do trouby při teplotě 180°C. |
3 | Z ryb sejmeme solnou krustu, zbavíme je kůže a kostí, pokapeme citronem a ihned podáváme. |