S rajčaty treska - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- S rajčaty treska
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46755 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 polévková lžíce | Bazalka |
1 ks | Citrony |
200 ml | Olej olivový |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata sušená sterilovaná |
2 kávová lžička | Sůl |
600 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 55,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 100,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citrony, Rajčata sušená sterilovaná, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

S rajčaty treska postup přípravy receptu:
1 | Naporcujeme tresku - filet s kůží a zabalíme do fólie s trochou olivového oleje. Vaříme 20 minut v hrnci při teplotě 45°C. |
2 | Uvařenou tresku opepříme, osolíme a na zbylém oleji zprudka opečeme ve woku. Přidáme citronovou šťávu. |
3 | Sušená rajčata smícháme s bazalkou a podáváme s vařenou treskou. |