Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 46767

Ingredience

600 g Hovězí svíčková
2 polévková lžíce Hořčice kremžská
2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
1 polévková lžíce Kečup
1 kávová lžička Martell cognac
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
2 ks Šalotka
Na ozdobu
1 ks Cibule červená
2 ks Okurky
1 ks Paprika červená
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
4 ks Vaječný žloutek slepičí
4 ks Vejce slepičí
5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 483 kcal
Kilojoule 2 022kJ
7% Sacharidy 23 g
20% Tuky 15 g
16% Sodík 311 mg
87% Bílkoviny 49 g

Obložený tatarák postup přípravy receptu:

1

Z hovězí svíčkové odstraníme případné blanky, maso omyjeme, osušíme a ostrým nožem jemně naškrábáme. Maso dáme do mísy. Šalotku očistíme, velmi nadrobno pokrájíme a přidáme k masu. Ještě doložíme

2

hořčici plnotučnou i kremžskou, worcesterovou omáčku, kečup a pepř. Zlehka promícháme, na dochucení přidáme 1 lžičku koňaku.(Sůl při přípravě do masa nedáváme, každý si tatarák osolí podle chuti). Ze směsi masa utvoříme bochánek, zakryjeme ho a dáme do chladničky odpočinout minimálně na 30 minut.

3

V rendlíku přivedeme k varu 4-5 dl vody, vložíme do ní 4 vejce a uvaříme je natvrdo. Vaříme 9-10 minut. Uvařená a vychladlá vejce oloupeme a nakrájíme na plátky. Omyjeme papriku, rozkrojíme, zbavíme semínek a pokrájíme na proužky. Červenou očištěnou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Nakládané sladkokyselé okurky podélně rozkrájíme na tenké dílky. Snítku rozmarýnu omyjeme a lístky otrháme.

4

Maso rozdělíme tak, že každou porci vytvarujeme do malého bochánku, který dáme doprostřed servírovací misky. Do porce masa uděláme důlek, do kterého vložíme čerstvý žloutek, tatarák obložíme připraveným pokrájeným vajíčkem, paprikou, cibulí, lístky rozmarýnu a servírujeme.

Poznámka

K tataráku podáváme sůl, topinky s česnekem, kečup a worcester. Doporučení: hovězí svíčkovou k přípravě tatarského bifteku zamrazíme na 2-3 dny na -30°C. Takto se vyvarujeme zdravotních problémů ze syrového masa.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept