Hrušky na víně

28 min.

Ingredience

    • 300mililitrůVíno červené
    • 6kusůHrušky
    • 110gramůCukr krupice
    • 1lžíceCitronová šťáva
    • 1kusCukr vanilka
    • 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 1kusSkořice celá
    • 100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
667 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
29 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
16 g
Cukr
55 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrole svaříme vodu s vínem, vanilkovým cukrem, citronovou šťávou, skořicí a cukrem. Malé hrušky oloupeme (stopky neodkrojíme) a vložíme do vroucí směsi. Na mírném plameni zahříváme zhruba 20 minut. Poté hrušky vyjmeme a necháme vychladit.
  • 2
    Smetanu ušleháme s trochou vinné směsi a na miskách zdobíme hrušky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.