Recept

Salát z červené řepy s jogurtovým přelivem

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 46805

Ingredience

6 ks Cibulka jarní
200 g Jogurt bílý
1 polévková lžíce Limetková šťáva
1 polévková lžíce Ocet vinný červený
2 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 ks Salát ledový
1 špetka Sůl
1,5 l Voda pitná
1 ks Červená řepa

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 100 kcal
Kilojoule 420kJ
4% Sacharidy 15 g
5% Tuky 4 g
7% Sodík 148 mg
7% Bílkoviny 4 g

Salát z červené řepy s jogurtovým přelivem postup přípravy receptu:

1

Bulvu červené řepy omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme přibližně 50 minut, dokud nebude řepa měkká. Pak ji vyjmeme, necháme vychladnout a oloupeme.

2

Oloupanou řepu nakrájíme na kostičky, vložíme do salátové mísy, jarní cibulku omyjeme, očistíme a pokrájíme na kolečka, pažitku rozkrájíme nadrobno. Jarní cibulku a pažitku přidáme k červené řepě, promícháme.

3

V malé misce smícháme limetkovou šťávu s vinným octem, olejem, špetkou soli a pepřem. Takto připravenou zálivku nalijeme na červenou řepu, promícháme.

4

Ledový salát omyjeme, očistíme, natrháme na větší kousky. Salátové kousky rozložíme na připravené talíře, na ně rozdělíme řepný salát a zdobíme bílým jogurtem.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept