Recept

Labužnické lasagne s lososem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 46821

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 ks Citrony
300 g Losos - filety
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
250 ml Smetana 12% (konzumní)
100 g Sýr Gorgonzola
100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
1 kávová lžička Sůl
300 g Těstoviny Lasagne
1 l Voda pitná
100 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 690 kcal
Kilojoule 2 886kJ
14% Sacharidy 50 g
44% Tuky 33 g
25% Sodík 510 mg
56% Bílkoviny 32 g

Labužnické lasagne s lososem postup přípravy receptu:

1

Omyjeme lososa, pomocí papírové utěrky osušíme, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Takto připravenou rybu nakrájíme na menší kousky. Lasagně uvaříme v dostatečném množství osolené vroucí vody al dente. Uvařené lasagne scedíme a necháme okapat.

2

Oloupeme cibuli a česnek, obojí nadrobno nakrájíme. Připravíme si pánev, ve které rozehřejeme 3 lžíce másla. Přidáme česnek a cibuli a osmahneme.

3

Cibuli a česnek podlijeme bílým vínem, přidáme smetanu, promícháme a povaříme do zhoustnutí. Omáčku dochutíme solí a pepřem. Přidáme lososa a promícháme. Předehřejeme troubu na 250ºC (horkovzdušnou troubu na 220ºC).

4

Omyjeme citron, osušíme, rozpůlíme a z 1/2 nastrouháme kůru. Kůru vmícháme do lososové omáčky. Vidličkou rozmačkáme gorgonzolu, pomocí struhadla nahrubo nastrouháme pecorino.

5

Zapékací mísu vymažeme máslem a střídavě vykládáme plátky lasagní a lososovou omáčkou. Vrchní vrstvu tvoří lasagně, které posypeme sýrem a vločkami zbylého másla. Naplněnou zapékací mísu vložíme do střední části trouby a zapékáme asi 15 minut. Hotové vyjmeme, upravíme na talíře a podáváme.

Poznámka

Před podáváním můžeme lasagne ozdobit čerstvými bylinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept