Recept

Kančí guláš se švestkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 46828
Kategorie: Maso

Ingredience

360 g Chléb celozrnný žitný
40 g Chléb konzumní
10 g Citronová kůra
5 ml Citronová šťáva
10 g Cukr krupice
500 ml Hovězí vývar základní
3 g Hřebíček
250 g Jablka
1000 g Kančí maso
3 g Pepř černý celý
2 g Pepř černý mletý
80 g Sádlo škvařené
1 špetka Šafrán
6 g Sůl
350 g Švestky
600 ml Víno červené
3 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 650 kcal
Kilojoule 2 718kJ
14% Sacharidy 51 g
28% Tuky 21 g
51% Sodík 1 g
78% Bílkoviny 44 g

Kančí guláš se švestkami postup přípravy receptu:

1

Kančí maso odblaníme, vcelku vložíme do červeného vína, okořeníme celým pepřem, hřebíčkem, zázvorem, šafránem a necháme máčet přes noc. Druhý den maso vyjmeme, nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce s rozehřátým sádlem, osmažíme, podlijeme vínem, ve kterém se maso máčelo a podusíme přibližně půl hodiny. Mezitím vypeckujeme švestky, pokrájíme na kostičky, jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo. Citronovou kůru a kůrku z tvdšího chleba postrouháme na jemno. Švestky přisypeme k masu, ochutíme citronovou šťávou, cukrem, solí, pepřem, citronovou kůrou, zahustíme chlebovou kůrkou, podle potřeby podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Nakonec přimícháme strouhaná jablka, provaříme a odstavíme.

2

Guláš podáváme s žitným chlebem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept