Jednoduchý recept

Zelené fazolky se šalotkou a slaninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 46838

Ingredience

100 g Anglická slanina
400 g Fazolové lusky zelené
3 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
5 špetka Sůl
0,5 l Voda pitná
400 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 228 kcal
Kilojoule 953kJ
7% Sacharidy 24 g
17% Tuky 13 g
26% Sodík 522 mg
13% Bílkoviny 7 g

Zelené fazolky se šalotkou a slaninou postup přípravy receptu:

1

Oloupeme šalotky a plátky slaniny nakrájíme na tenké proužky. Zelené fazolky opláchneme, konce odkrojíme a vaříme je v dostatečném množství osolené vody asi 10 minut. Slijeme, zchladíme a necháme okapat.

2

V pánvi rozehřejeme olivový olej a na něm opečeme slaninu do křupava. Slaninu vyndáme a dáme stranou. Do pánve vložíme šalotky a ve výpeku zakryté dusíme při střední teplotě asi 8 minut. Občas zamícháme, aby cibule příliš nezhnědla. Přidáme slaninu a fazolky, za stálého míchání přivedeme k varu a okořeníme solí a pepřem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept