Jednoduchý recept

Dušené kuře po provensálsku

  • Francie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Dušené kuře po provensálsku 5 1
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 46849

Ingredience

1200 g Kuře
1 ks Mrkev kořen
25 ml Ocet vinný červený
1 ks Paprikové lusky čerstvé
1 špetka Pepř cayenský
6 ks Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
0,5 kávová lžička Provensálské koření
1 kávová lžička Sůl
350 ml Voda pitná
8 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 686 kcal
Kilojoule 2 871kJ
2% Sacharidy 8 g
175% Tuky 132 g
21% Sodík 410 mg
102% Bílkoviny 57 g

Dušené kuře po provensálsku postup přípravy receptu:

1

Očištěné kuře na povrchu i uvnitř osolíme a opepříme cayenským pepřem. Do břišní dutiny vložíme 3 neoloupané stroužky česneku a několik snítek petrželky.

2

Kuře vložíme do pekáče a obložíme očištěnou, na kostičky nakrájenou paprikou a mrkví a přidáme zbylé, oloupané stroužky česneku. Zalijeme vodou a pečeme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě 1 hodinu.

3

Měkké kuře vyjmeme a šťávu se zeleninou dohladka rozmixujeme. Vlijeme zpět do pekáče a případně povaříme do zhoustnutí.

4

V pánvičce svaříme ocet s rajčatovým protlakem a provensálským kořením. Vmícháme do šťávy, vložíme zpět kuře, přelijeme šťávou a prohřejeme.

5

Ihned podáváme, můžeme ozdobit petrželkou.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept