Jednoduchý recept

Rumové bonbony s kokosem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 46853

Ingredience

40 g Cukr vanilka
700 g Kokos sušený
250 g Máslo čerstvé
250 g Ořechy vlašské
1 dl Rum
1 l Smetana 33% (šlehačka)
Na obalování
20 g Cukr vanilka
200 g Kokos sušený
300 g Čokoláda bílá

Nutriční hodnoty jedné porce

75% Kalorie 1,475 kcal
Kilojoule 6 170kJ
14% Sacharidy 52 g
184% Tuky 138 g
3% Sodík 61 mg
25% Bílkoviny 14 g

Rumové bonbony s kokosem postup přípravy receptu:

1

Smetanu vylijeme do kastrůlku, opatrně přivedeme k varu, přidáme na kousky nakrájené máslo, přisypeme vanilkový cukr a za stálého míchání rozpustíme máslo a vanilkový cukr. Potom přimícháme kokos, pomleté ořechy, podle vlastní chuti dochutíme rumem a směs necháme vychladnout. Necháme v lednici tak dlouho, aby chlazením vzniklo tuhé těsto.

2

Bílou čokoládu nakrájenou na kousky dáme do teflonové pánvičky a na mírném ohni za stálého míchání rozpustíme.

3

Kokos vysypeme na suchou pánev, přisypeme vanilkový cukr a stálým mícháním suroviny opražíme. Stáhneme z ohně a necháme vychladnout.

4

Následovně z těsta ukrajujeme kousky, ze kterých pomocí dlaní tvarujeme kuličky, které skládáme na papírem vyložený podnos, který dáme do mrazicího boxu slabě zmrazit.

5

Mírně zmražené kuličky napichujeme na párátko a každou namočíme do připravené bílé čokolády, kterou necháme na kuličkách mírně ztuhnout. Potom je obalíme v připraveném kokosu.

6

Hotové bonbony pokládáme do papírových košíčků a až do podávání udržujeme v lednici.

Poznámka

Takto připravené bonbony jsou vhodným vánoční cukrovím. Servírujeme studené. Když rozpouštíme různé druhy čokolády, žádná nesmí přijít do styku s vodou, protože by se srazila. A proto opatrně také, aby dřevěná vařečka nebyla vlhká.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept