Cardaillská cibulačka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cardaillská cibulačka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | rot |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 46857 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
3 ks | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 ml | Polévkové koření |
3 ks | Rohlíky bílé |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Ementál (Primátor) |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 28,9mg |
Draslík | 73,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Polévkové koření, Rohlíky bílé, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Cardaillská cibulačka postup přípravy receptu:
1 | Na oleji a másle mírně osmahnutou cibulku, kterou jsme předem nasekali na malinké kostičky, zlehka zasypeme moukou. Následně přilijeme vodu s polévkovým kořením, solí a pepřem. Podle libosti lze nahradit též vývarem. Směs, která nám vznikla, necháme čtvrt hodiny povařit. Během vaření pečivo nakrájíme na plátky cca tři čtvrtě centimetru silné a tyto osmahneme také na oleji a másle. |
2 | Podáváme ve větší míse, do které ve vrstvách střídavě vyskládáme osmahnuté pečivo a na plátky nakrájený ementál. Alternativou je nakladení pečiva a sýru přímo na talíře. |
Poznámka
1