Jednoduchý recept

Vepřové kotlety frikasé

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 46869

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová šťáva
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřové kotlety
100 ml Víno bílé
100 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 470 kcal
Kilojoule 1 968kJ
1% Sacharidy 4 g
45% Tuky 33 g
15% Sodík 302 mg
57% Bílkoviny 32 g

Vepřové kotlety frikasé postup přípravy receptu:

1

Omyté kotlety u kosti a po obvodu nařízneme, naklepeme a na rozehřátém sádle po obou stranách lehce osmahneme. Vyjmeme do nahřáté nádoby.

2

Na zbylém tuku osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, osolíme, přilijeme víno, citronovou šťávu a přidáme bobkový list. Vložíme kotlety, podlijeme trochou horké vody a zvolna dusíme doměkka. Nakonec vlijeme zakysanou smetanu rozmíchanou s hladkou moukou a krátce povaříme.

3

Můžeme podávat s houskovými knedlíky nebo s noky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept