Omáčka choron - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka choron
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46880 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
1 kávová lžička | Estragon |
2 dl | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Pyré rajčatové |
2 kávová lžička | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
3 polévková lžíce | Víno bílé |
1 kávová lžička | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 337,7mg |
Draslík | 81,9mg |
Vláknina | 353,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 56,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Estragon, Ocet vinný, Pepř bílý, Šalotka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pyré rajčatové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Omáčka choron postup přípravy receptu:
1 | V hrnci smícháme ocet, pepř, nasekanou šalotku, víno, estragon, přivedeme k varu a zredukujeme na minimum. Přidáme rajčatové pyré a promícháme. |
2 | Do pěny šleháme při nízké teplotě lžičku vody a žloutky cca 2 minuty. Odstavíme a při stálém šlehání přiléváme rozpuštěné máslo. Osolíme a opepříme. |