Jednoduchý recept

Želé s citronem a bezovými květy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 46908

Ingredience

6 ks Bezinkový květ
2,2 kg Citrony
1 kg Cukr želírovací

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 64 kcal
Kilojoule 267kJ
5% Sacharidy 18 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 1 mg
1% Bílkoviny 0 g

Želé s citronem a bezovými květy postup přípravy receptu:

1

Nachystáme okvětí černého bezu, ze kterého musíme odstranit hmyz, a kůru ze tří dobře omytých a osušených citronů nakrájených na širší dlouhé proužky. Ze zbylých citronů i z citronů bez kůry vymačkáme šťávu. V hrnci přivedeme k varu 1 litr citronové šťávy, proužky kůry ze tří citronů a želírovací cukr; okvětí černého bezu přidáme až směs začne silně bublat. Za neustálého míchání vaříme 4 minuty, sejmeme z ohně, vytáhneme proužky citronové kůry, květy černého bezu a lijeme do sklenic vypláchnutých horkou vodou. Sklenice naplníme po okraj a dobře uzavřeme.

Poznámka

Želé je výborný doplněk krátce zrajícího sýru, tvarohového sýru a tvarohů podobných druhům sýra, kozím sýrům. Zároveň z něj můžeme udělat sladkokyselý dip smícháním želé s nahrubo nasekanými ořechy a koprem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept