Jednoduchý recept

Pizza chléb se slaninou a paprikou z domácí pekárny

  • Itálie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Pizza chléb se slaninou a paprikou z domácí pekárny 5 1
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 46914
Kategorie: Přílohy

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 kávová lžička Bazalka
20 g Droždí
1 kávová lžička Kmín drcený
0,5 kávová lžička Med včelí
3 dl Mléko nízkotučné
500 g Mouka polohrubá
1 dl Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
1 ks Paprika červená
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
30 g Solamyl
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 562 kcal
Kilojoule 2 350kJ
20% Sacharidy 70 g
34% Tuky 26 g
20% Sodík 391 mg
25% Bílkoviny 14 g
Pizza chléb se slaninou a paprikou z domácí pekárny

Pizza chléb se slaninou a paprikou z domácí pekárny postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na malé kousky. Papriku podélně rozpůlíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na jemno.

2

Z domácí pekárny vyjmeme pečicí formu, nasadíme míchadla, nalijeme do ní mléko a olej, přidáme polohrubou pšeničnou mouku, Solamyl, kmín, bazalku, pepř. Doprostřed uděláme malý důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které zakápneme medem. Do jednoho rohu formy dáme sůl.

3

Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do formy v opačném pořadí.

4

Formu se surovinami vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení toustů o váze 0,9 kg a světlou kůrku a pekárnu zapneme.

5

Když pekárna zvukovým signálem upozorní na přidání přísad, přisypeme do těsta nakrájenou slaninu a papriku. Pokud pekárna signálem není vybavena, přidáme suroviny přibližně 5 minut před koncem cyklu hnětení - míchání.

6

Po upečení formu v rukavicích vyndáme, chléb opatrně vyklepneme, položíme na kuchyňské síto a necháme mírně vychladnout. Pizza chléb můžeme krájet přibližně 30 minut po upečení, podáváme ho vlažný.

Poznámka

Pizza chléb podáváme jako hlavní jídlo, vhodnou přílohou jsou zeleninové saláty. Pizza chléb je také vynikající k vínu a pivu. Místo čerstvého droždí můžeme použít 3,5 g droždí sušeného. Doba pečení a názvy programů se můžou lišit podle typu domácí pekárny.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Pizza chléb se slaninou a paprikou z domácí pekárny
Pizza chleba krásně nakynul. Je zabarvený do růžova od papriky. Je dobrý a hezky nám to tu provoněl smile
 
Aleisa
Pizza chléb se slaninou a paprikou z domácí pekárny
Ten chlebík vypadá moc hezky, podařil se. A věřím, že stejně dobře i chutná.smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept