Mořský okoun se šťovíkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský okoun se šťovíkem
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 46922 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brokolice |
100 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g | Okoun mořský |
1 dl | Olej olivový |
30 ml | Olej olivový extra panenský |
6 g | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
30 g | Šťovík |
30 g | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
300 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 276,4mg |
Draslík | 705,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 216,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 92,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 54,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Šťovík, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Okoun mořský nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Mořský okoun se šťovíkem postup přípravy receptu:
1 | Brokolici rozebereme na malé růžičky a v hrnci dáme vařit osolenou vodu. Rybí maso vykostíme, naporcujeme a ostrým nožem uděláme v kůži hluboké zářezy. Osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji na pánvi opékáme nejprve kůží dolů 3 minuty, po otočení asi necelou minutu, přendáme na tác a zakryjeme alobalem. |
2 | Zatímco se ryba opéká, vhodíme do vroucí osolené vody brokolici, povaříme 2 minuty a scedíme. Přendáme do mísy, pokapeme olejem a zakryjeme, aby zůstala teplá. |
3 | Na másle usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem, krátce povaříme, zjemníme smetanou, osolíme, opepříme a do již odstavené omáčky vmícháme žloutky a polovinu nadrobno nasekaného šťovíku. Brokolici rozdělíme na jednotlivé talíře, navrch položíme porci ryby, dokola zalijeme omáčkou a posypeme zbývajícím nasekaným šťovíkem. |