Kotlety zapečené s bylinkovým sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kotlety zapečené s bylinkovým sýrem
Kotlety zapečené s bylinkovým sýrem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46933 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 špetka | Muškátový oříšek |
60 ml | Olej rostlinný |
0,5 polévková lžíce | Pažitka |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr Ementál (Primátor) |
200 g | Sýr smetanový tavený 45% |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
600 g | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 822,3mg |
---|---|
Cholesterol | 315,6mg |
Draslík | 546,2mg |
Vláknina | 244,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Pažitka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Ementál (Primátor), Sýr smetanový tavený 45%, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kotlety zapečené s bylinkovým sýrem postup přípravy receptu:
1 | Petrželovou nať, kopr a pažitku nasekáme najemno, ementál nastrouháme. Kotlety očistíme, naklepeme, osolíme a opepříme. |
2 | V míse našleháme tavený sýr se žloutky a přimícháme bylinky a strouhaný muškátový oříšek. Kotlety po obou stranách zprudka osmažíme na oleji, poté vložíme na plech vyložený pečicím papírem. Na kotlety navrstvíme bylinkový sýr, posypeme ementálem a v předehřáté troubě necháme zapéct. |