Jednoduchý recept

Pravá selská bramboračka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Pravá selská bramboračka 5 1
Celkový čas: 0 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 4694

Ingredience

0,5 kg Brambory
100 g Houby čerstvé
60 g Jíška instantní
100 g Kapusta hlávková
1 špetka Kmín celý
1 špetka Majoránka
50 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Petržel - nať
1 špetka Sůl
100 g Zelenina kořenová
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,123 kcal
Kilojoule 4 697kJ
31% Sacharidy 111 g
90% Tuky 67 g
15% Sodík 302 mg
48% Bílkoviny 27 g

Pravá selská bramboračka postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě.

2

Během vaření přidáme jemně nakrájenou kořenovou zeleninu, kmín, majoránku a spařenou nakrájenou kapustu.

3

Když se polévka začne vařit zahustíme jí tmavou jíškou a dovaříme. Přidáme na másle podušené, nadrobno nakrájené houby, prolisovaný česnek, pepř a petrželku.

4

Dle chuti osolíme.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Pravá selská bramboračka
Pravou selskou bramboračkou bych tento recept nenazvala z toho důvodu, že se zahušťuje instantní jíškou. Chtěla bych kdysi vidět selku, která si nedělala svou vlastní jíšku buď ze sádla nebo z másla, nebo taky z loje. Instantní věci na zahušťování snad ani neexistovaly. sorry Jinak v ingrediencích je velký nepoměr - váha surovin na jednu porci. Je to více porcí než jedna. Udělala jsem změnu, že jsem zahustila domácí jíškou. Zeleninu jsem přidala hned v začátku vaření a majoránku přidala až na úplný konec, aby zůstala voňavá. Houby se můžou mimo sezónu použít i podušené a zmrazené nebo sterilované ve sklenicích.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept