Recept

Vepřové kotlety pečené s jablky a švestkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 46945

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
300 g Jablka
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Slivovice
180 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
1,2 kg Vepřové kotlety
500 ml Voda pitná
180 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 652 kcal
Kilojoule 2 727kJ
9% Sacharidy 33 g
45% Tuky 34 g
11% Sodík 215 mg
91% Bílkoviny 51 g

Vepřové kotlety pečené s jablky a švestkami postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, jablka nakrájíme na klínky a zakapeme citronovou šťávou, sušené švestky nakrájíme na klínky. Kotlety vcelku vykostíme, protáhneme polovinou jablek a švestek, osolíme a opepříme, zakapeme slivovicí, vložíme do pekáče a necháme odležet alespoň 4 hodiny. Marinované maso podlijeme vodou a v předehřáté troubě pečeme. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, přilijeme horkou vodu. Když je maso poloměkké, přidáme zbylé ovoce a dopečeme. Na závěr do výpeku vmícháme smetanu a už jen prohřejeme.

2

Maso servírujeme nakrájené na plátky, přelité omáčkou i s ovocem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept