Dušené kapustičky s opékanou cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené kapustičky s opékanou cibulí
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 46962 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Cibule červená |
5 g | Cukr krupice |
500 g | Kapusta růžičková |
30 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Olej olivový |
4 g | Pepř černý mletý |
30 g | Šalvěj čerstvá |
8 g | Sůl |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 7,2mg |
Draslík | 74,4mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Šalvěj čerstvá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Kapusta růžičková, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dušené kapustičky s opékanou cibulí postup přípravy receptu:
1 | Do vroucí osolené vody vhodíme růžičkové kapusty a 2 minuty necháme povařit, slijeme a kapusty ochladíme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a opékáme, až cibule zesklovatí. Přisypeme cukr a nasekanou šalvěj a 3 minuty zahříváme za občasného promíchání. |
3 | V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme rozpůlené kapusty a 3 minuty restujeme a promícháváme. Vmícháme cibuli se šalvějí, osolíme, opepříme a ještě chvíli podusíme, až kapusty změknou. |