Kančí guláš s celerem

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
26 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kančí přední maso nakrájíme na kostky, polovinu cibule nadrobno, polovinu na plátky a rozebereme na kroužky, očištěný celer nastrouháme nahrubo, kůrku tvrdšího chleba nastrouháme.
  • 2
    V hrnci roztavíme sádlo a osmahneme na něm drobnou cibuli s celerem. Přisypeme kostky masa, osolíme, opepříme, okmínujeme, podlijeme červeným vínem, rumem a dusíme doměkka. Občas podlijeme vodou, ale jen tolik, aby se guláš nepřipaloval. Štávu vysmahneme na tuk, přisypeme strouhaný chléb, orestujeme, zalijeme vývarem z kostí, ochutíme malým kouskem feferonky a dodusíme.
  • 3
    Guláš rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a posypeme kroužky cibule.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.