Jednoduchý recept

Kančí guláš s celerem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 46963

Ingredience

600 g Brambory vařené
200 g Celer bulvový
25 g Chléb konzumní
400 g Cibule
15 g Feferony
1000 g Kančí maso
5 g Kmín drcený
2 g Pepř černý mletý
60 ml Rum
80 g Sádlo škvařené
8 g Sůl
200 ml Voda pitná
200 ml Víno červené
1400 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 601 kcal
Kilojoule 2 515kJ
9% Sacharidy 33 g
35% Tuky 26 g
81% Sodík 2 g
84% Bílkoviny 48 g

Kančí guláš s celerem postup přípravy receptu:

1

Kančí přední maso nakrájíme na kostky, polovinu cibule nadrobno, polovinu na plátky a rozebereme na kroužky, očištěný celer nastrouháme nahrubo, kůrku tvrdšího chleba nastrouháme.

2

V hrnci roztavíme sádlo a osmahneme na něm drobnou cibuli s celerem. Přisypeme kostky masa, osolíme, opepříme, okmínujeme, podlijeme červeným vínem, rumem a dusíme doměkka. Občas podlijeme vodou, ale jen tolik, aby se guláš nepřipaloval. Štávu vysmahneme na tuk, přisypeme strouhaný chléb, orestujeme, zalijeme vývarem z kostí, ochutíme malým kouskem feferonky a dodusíme.

3

Guláš rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a posypeme kroužky cibule.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept