Recept

Bramboráčky s restovaným tuňákem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 46967

Ingredience

4 polévková lžíce Řeřicha
Bramboráčky
300 g Brambory
0,5 kávová lžička Majoránka
5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 dl Olej slunečnicový
3 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 stroužek Česnek
Restovaný tuňák
0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Džem brusinkový
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř citronový
0,5 kávová lžička Sůl mořská
650 g Tuňák obecný

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 236 kcal
Kilojoule 989kJ
3% Sacharidy 12 g
10% Tuky 8 g
15% Sodík 304 mg
50% Bílkoviny 28 g

Bramboráčky s restovaným tuňákem postup přípravy receptu:

1

Připravíme si klasické těsto na bramboráčky. Oloupeme a omyjeme brambory, nastrouháme je do mísy, přidáme k nim vajíčko, hladkou mouku, sůl, pepř, majoránku a prolisovaný česnek. Bramborové těsto promícháme. V palačinkové pánvi rozpálíme slunečnicový olej, na něj nalijeme malou naběračkou těsto a smažíme malé kulaté palačinky z každé strany dozlatova. Palačinky by měly být o průměru přibližně 8 - 10 cm a vysoké by měly být asi 0.5 cm. Bramboráčky uchováme teplé. Omyjeme řeřichu, vodu setřepeme a prsty potrháme.

2

Čerstvé filety z tuňáka si necháme mírně namrazit, aby se nám podařilo nakrájet tenké plátky. V teflonové pánvi na rozpáleném olivovém oleji zprudka plátky restujeme z každé strany po 0.5 minutě. Vyjmeme je, dáme do mísy, posypeme mořskou solí, citronovým pepřem a pokapeme citronem.

3

Na teplé bramboráčky poklademe plátky tuňáka, ozdobíme brusinkovým džemem, řeřichou a hned servírujeme.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept