Recept

Marinovaná hřebenatka svatojakubská

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (21%)
ID receptu: 46981
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
10 g Citronová šťáva
20 g Cukr třtinový
400 g Hřebenatka
50 ml Limetková šťáva
1 ks Lotosový kořen
1 ks Okurka salátová
30 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sezam - semena
1 špetka Sůl
10 g Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 215 kcal
Kilojoule 899kJ
4% Sacharidy 16 g
12% Tuky 9 g
11% Sodík 225 mg
32% Bílkoviny 18 g

Marinovaná hřebenatka svatojakubská postup přípravy receptu:

1

V misce si smícháme sůl, pepř, 25 ml oleje a limetkovou šťávu. Maso z hřebenatky svatojakubské nakrájíme na plátky a pomažeme směsí z misky. Necháme chvíli odležet.

2

Mezitím si do mixéru dáme chilli papričku, zázvor, citronovou šťávu a česnek s cukrem. Rozmixujeme na kaši.

3

Na pánvi rozpálíme zbylý olej a za stálého míchání hřebenatky smažíme cca pět minut.

4

Na talíř už jen rozložíme maso a přidáme trochu chilli směsi. Vše na závěr ozdobíme plátky okurky, sezamovým semínkem a nasucho osmaženým lotosovým kořenem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept