Jednoduchý recept

Šolet z brambor

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 46982

Ingredience

2 kg Brambory
1 ks Chilli paprička
400 g Cibule
1 kg Hovězí maso zadní
100 g Husí sádlo
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 582 kcal
Kilojoule 2 436kJ
13% Sacharidy 49 g
32% Tuky 24 g
13% Sodík 251 mg
81% Bílkoviny 45 g

Šolet z brambor postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, nakrájíme na malé kousky, které osmahneme v pánvi na rozpáleném husím sádle dozlatova a necháme vychladnout. Brambory oloupeme, opláchneme studenou vodou a jemně nastrouháme do misky, vymačkáme z nich nadbytečnou vodu a vrátíme je zpátky do misky.

2

Maso umyjeme, nakrájíme na kousky, dáme ho do hrnce, okořeníme solí, pepřem, mletou paprikou, chilli papričkou, zamícháme, přidáme připravenou osmahlou cibuli, drobně nakrájený česnek, přisypeme nastrouhané brambory, hrnec postavíme na sporák a za stálého míchání vaříme suroviny doměkka asi 30 minut. Potom hrnec přiklopíme a dáme ho do teplé trouby, kde jídlo udržujeme teplé až do jeho podávání.

Poznámka

Takto připravený Šolet podáváme jako hlavní teplé jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept